Difficult Day

Yesterday was a difficult day.

The whole day buat aku rasa penat ya ampun.
Kelas aku 5period lepas rehat.
Aku ingat dengan kelas selepas rehat, aku berjaya selesaikan kerja yang bertimbun.
Yes. Memang aku berjaya selesaikan.
Tapi dalam keadaan kepenatan dan tekanan.

Can you imagine, sampaisampai terus pergi jumpa pengetua, berkenaan Sambutan Hari Guru.
Lepas tu, disuruh siapkan ahli jawatankuasa pelaksana hari tu jugak dan edarkan on that day.
Which is sangat absurb.
Seolah-olah aku takdak kerja lain.
Macam tak perlu mengajar langsung.
Kalau arahan pengetua, Im cool about it.
Ni duk arah ja. depa tak buat.
fine.

Aku buat sampai semua masa free aku tertumpu dekat situ ja.
Memang takdak buat benda lain dah.
Masuk kelas, budak buat pasal.
Aku tengah dalam tekanan mungkin, tak pasalpasal budak kena marah.
I felt bad. Sorry kids.


Lepas edar segala, pergi balik membawa diri.
Aku fikir memang mustahil aku nak settle down kalau hidup dalam keadaan gini.
Balik asrama, budakbudak bergaduh.
I cried. Because I was too tired to comprehend all those problems.


Bukak puasa minum air and selesaikan kerja yang bertimbun.
Then baru makan.
Funnily, Hati Perempuan pun tak tengok.
Too busy and too tired to watch anything.
But Alhamdulillah. It was how I faced the flow.
I went through the waves.
I didn't have choices, so I have to hadap.

Good luck.

Notakaki: Where's the charming?
Yesterday was the day that I wanted to go and chase the young Ceo who came to school few weeks ago. Look, how desperate I was. But I realised, it's just a momentarily thought.

Comments

Popular Posts