Off Hari Guru

Disebabkan aku adalah AJK Kelab Guru yang terpilih untuk merencanakan Sambutan Hari Guru tahun ini, aku sangatlah risau.

Mana tak risau weh
first time handle event.
and this is my first time nak celebrate teacher's day as a teacher.
walaupun aku tak adalah excited sangat
tapi nak tahu how it does wonders to teachers.

serius aku nak tengok.

tapi tengahtengah buat preparation,
aku kena pergi kursus warden dari 16-18 Mei.
Ha, gitu.
Langsung tak sempat nak menyambutnyambut.
Gila sedih tahu.

Aku nak tempah bunting.
Nak tempah cakes.
Nak prepare booth untuk jamuan
Nak prepare untuk sukaneka
Nak buat pamphlet
Nak cari students untuk perform on that day.

I okey buat semua tu. InshaAllah mampu.
Tapi, disebabkan aku takdak on that day, perasaan dia lain macam.
sedih. pilu.
sentap pun ada. bosan betul jadi manusia banyak perasaan macam aku ni. HAHA

Paling sedih bila budakbudak tanya, aku nak lagu apa.
Berat rasa nak cakap, I'll not be here on that day, so you can choose any songs.

Sedih, tahu tak?!

this is my first teacher's day celebration.
As a teacher.
A novice teacher.


notakaki: Kenapa aku suka nak berpilupilu gini. Okey apa. Kau pergi Temerloh berjimbajimba ye dop? Tak. Aku risau budakbudak tak bagi aku hadiah. HAHAHAHAHA. To be true.

Comments

Popular Posts