Of Biskut Raya

Kiri kanan depan belakang orang ajak aku buat biskut raya.
Ok, ini petanda apa?
Petanda aku kena buat kuih raya dan terus berbisnes?
Ke petanda aku perlu merajinkan diri?
Ohnoooo.
Aku ingin hidup bertenang je actually tapi daripada gayanya macam memang aku tak boleh nak hidup bersenanglenang je.
Gane-gane kena jugak buat kuih raya segala. Almaklumlah, semua naknak buat sangat biskut raya dengan aku. AKu kan takdak komitmen lain.
Konon aku tak busy.
Ohno rasa nak gelaknya.
Sebab aku rasa aku tak adalah rajin sangat dan berminat sangat nak buat kuih raya.

okey. cikgucikgu semua berbicara hal tudung anak, baju raya anak, baju raya suami.
Aku tak tahu nak cakap pasal apa.
Lastlast aku dengar dan senyum je. Not bad Nisa.
Your time is not come yet.
Dan tak adalah terdesak sangat nak berkomitmen kan.
Kalau sebab nak berhenti jadi warden, pasti berkahwin is not a priority list right now.

Bak kata yana, makin dicari, makin susah nak jumpa.
Why not kau biarkan saja semuanya berlalu begitu.
Let the flow bring you along.
Haaa gitu. Barulah hidup tenang dan kau tak payah fikir apaapa.

Okey. petang ni kita tengok, nak masak ke nak basuh kain ke nak pergi bank. kau fikir dan kau tengok ok.

Comments

Popular Posts